125. letnica PGD Hoče

125. letnica PGD Hoče

V okviru praznovanja 125. letnice delovanja smo v Hočah 15. 6. priredili slavnostno sejo, na katero smo povabili vsa prostovoljna gasilska društva v gasilski zvezi Maribor in gasilski zvezi Starše. Seje so se udeležili tudi predstavniki Gasilske zveze Slovenije, g. župan Jože Merkuš, predstavniki policije, civilne zaščite, krajevnih skupnosti in drugi gosti. Na slavnosti seji smo podelili priznanja gasilskim društvom in zahvale podpornikom in drugim, ki nam lajšajo naše delovanje.

V nedeljo, 16. 6., pa smo izvedli parado s kulturnim programom  in gasilsko vrtno veselico veselo z bogatim srečelovom proslavili naš jubilej. Na odru se je zvrstilo veliko gostov – nagovorili so nas: član sveta veteranov pri Gasilski zvezi Slovenije Peter Šipek, podpredsednik Gasilske zveze Maribor Marijan Dobaja, namestnik generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije Branko Dervodel, ki je bil tudi slavnostni govornik in seveda naš župan Jože Merkuš. Nastopila je tudi edina gasilska godba na pihala iz Polskave, prav tako naši Tamburaši iz Hoč, skeč pa so pripravili tudi naši že dobro znani Samotarji,zaigrali so tudi mladi nadobudni fantje TI NE TI.

Na oder so po končanem uradnem delu stopili najboljši, najbolj vroči in najbolj priljubljeni ansambel Modrijani, ki so poskrbeli, da je bilo veselo še pozno v noč!
BREZ NJIH PRAZNOVANJA NE BI BILO (SPONZORJI, DONATORJI)

avtorji slik so bili:

PGD Bohova

Petra Bohm

Matej Krajnc

Miran Mlakar